Portret Andre Brasse

André Brasse

Ik ben 'van nature' natuur- en landschapsfotograaf. Struinen door het landschap en genieten van onverwachte momenten en ontmoetingen in het veld. Veldbelevenissen noem ik dat. Mijn natuurliefde ontstond in mijn jeugd. Tijdens vakanties met ons gezin op de waddeneilanden en wandeltochten in Zwitserland en Denemarken.

Tijdens mijn middelbare schooltijd kocht ik mijn eerste (analoge) fotocamera. Sindsdien ben ik blijven fotograferen. Inmiddels ben ik vele camera's verder en fotografeer ik al vele jaren digitaal.

Tijdens mijn opleiding tot onderwijzer en later leraar biologie- en aardrijkskunde, verdiepte ik mijn natuur- en landschapskennis. Na mijn studietijd werkte ik jarenlang als hoofd tentoonstellingen in het voormalig Natuurmuseum Groningen. Daar kwam ik in contact met fotografen waaronder Frans Lantink, Flip de Nooyer, Rommert Boonstra en het werk van Karl Blossfeldt. Zo kreeg mijn interesse voor fotografie verder vorm. De opgedane kennis zet ik nu in voor mijn eigen fotografiebedrijf en mijn huidige werk bij IVN natuureducatie en Nationaal Park Drentsche Aa.

Ik fotografeer met meerdere Canon camera's, gecombineerd met diverse (zoom)objectieven.

Regelmatig werk ik in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren. Naast natuur- en landschap, fotografeer ik uiteenlopende onderwerpen. Denk daarbij aan bedrijfsreportages, foodfotografie, evenementen, activiteiten en congressen. Foto's uit mijn uitgebreide beeldarchief worden gebruikt voor dag-, week- en maandbladen, voorlichtingsmateriaal, websites, (foto)boeken, wandelgidsen, onderwijsmethodes en andere uitgaven.

Ik wens u veel kijkplezier. Geïnteresseerd in mijn werk? Neem gerust contact op via het contactformulier.