Deze Drentsche Aa fotowand is geplaatst in de multifunctionele ruimte van het dorpshuis en sportsbar te Annen. Het is een mooie scheidingswand geworden die in een hoek is geplaatst. Dat geeft de foto een bijzonder en ruimtelijk effect. Ik ben blij met het resultaat.

https://www.andrebrasse.nl/opdrachten

In de gemeentewerf van mijn woonplaats Roden (Gemeente Noordenveld) is een grote fotowand geplaatst. Het is een van de foto's uit mijn schotse hooglander collectie. Super gaaf om je foto op zo'n grote wand te zien. De dame achter de receptiebalie was er ook erg blij mee vertelde ze mij. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen en ik ben er elke keer weer trots op als ik een van mijn foto's op dit formaat zie. Wil je ook een van mijn foto's aan de wand? Dat kan groot maar ook klein. Neem vrijblijvend contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Leeg tekstblok

Fotoexpositie in Dwingeloo

Ik heb een natuur- en reisfoto expositie ingericht op de bovenverdieping van het Huis van Drenthe in Dwingeloo. Je bent van harte welkom . De tentoonstelling hangt er tot zeker eind januari 2024.

Adres Huis van Drenthe: Drift 11E, 7991 AA Dwingeloo. Tel.: 085-0861410

Openingstijden: van woensdag t/m zondag van 10:00u tot 17:30u.


Op donderdagavond 9 november, 19:30 uur, vertel ik over mijn belevenissen en onverwachtse ontmoetingen. De avond vindt plaats in de ROEG! Hoek van de bibliotheek in Rolde. De entree is gratis, aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website van de bibliotheek.
https://www.rtvdrenthe.nl/varia/15947044/lezing-andre-assen-fotoverhalen-vanuit-de-drentse-natuur

Onlangs is zijn nieuwe fotoverhalenbundel André Natuurlijk uitgekomen, waarin 95 columns die hij schreef voor de rubriek Puur Natuur in De Krant zijn verzameld. Het boek is de avond van de lezing voor €15,- te koop en kan naar wens worden gesigneerd.

Boekbeschrijving

Fotograaf André Brasse schrijft wekelijkse columns voor De Krant en De Krant Actueel. Regelmatig kreeg hij de vraag of deze ook in boekvorm gaan verschijnen. Nu is het zover! Ga in André natuurlijk met André mee op 95 ontdekkingsreizen in de Nederlandse natuur. Want er valt nog genoeg te ontdekken. Ook dicht bij huis!

Door de 95 boeiende columns en schitterende foto's ontdek je de verborgen pareltjes van ons eigen land. André Brasse, een ware natuurliefhebber, heeft met zijn scherpe blik de meest indrukwekkende momenten vastgelegd. Van majestueuze bossen tot uitgestrekte duinen, van kleurrijke bloemenvelden tot serene waterwegen, elk beeld brengt de schoonheid van de Nederlandse natuur tot leven.

Maar André natuurlijk biedt meer dan alleen visuele pracht. In elke column deelt André zijn persoonlijke ervaringen, fascinerende weetjes en zijn inzichten over de natuur. Hij neemt je mee op ontdekkingsreis, laat je kennismaken met de diverse flora en fauna en laat je versteld staan van de complexe ecosystemen die Nederland herbergt.

 
Sfeerimpressie van de feestelijke boekpresentatie van mijn boek 'André Natuurlijk'.

95 natuurverhalen aangevuld met kleurrijke natuurfoto's. De boekpresentatie was in boekhandel Daan Nijman in Roden. Mijn boek is verkrijgbaar via de boekhandel of direct via de uitgever:
https://www.vangorcum.nl/zoeken/100-543_Andre-Natuurlijk

 

26 oktober is de boekpresentatie van mijn boek 'André Natuurlijk'. Super gaaf natuurlijk met de uitreiking van het eerste exemplaar en ik vertel een beeldverhaal over de totstandkoming van het boek. Je bent van harte welkom. Vanzelfsprekend is het boek deze avond voor 15,- te koop en signeer ik het boek voor liefhebbers.

Het is mijn missie om mensen te betrekken bij natuur. Dat doe ik met mijn foto's en verhalen. In dit boek komt alles samen. 95 natuurverhalen, rijk voorzien van foto's. Opgemaakt door Marja Verberne en uitgegeven door Koninklijke van Gorcum uit Assen.

Kom je ook? Graag aanmelden via https://www.vangorcum.nl/actueel-item/80-53_Boekpresentatie-Andre-Natuurlijk

Locatie: Boekhandel Daan Nijman. Heerestraat 87, 9301 AE Roden. tel: 050 501 2967
Email: info@daannijman.nl

Inloop vanaf 19:00 uur. Start 19:30 uur.


 

Dit is 'm geworden. De cover van mij fotoverhalenbundel. 26 oktober 2023 is de boekpresentatie in Roden en vanaf die dag ligt het boek in de winkels.

Het boek is inmiddels al te bestellen via de website van uitgeverij Koninklijke van Gorcum in Assen. Zie link hieronder

https://www.vangorcum.nl/catalogus/100-543_Andre-Natuurlijk

Super trots natuurlijk. In het boek staan 95 columns die ik schreef voor de rubriek Puur Natuur in De Krant. Een deel van de verhalen zijn gebaseerd op mijn veldbelevenissen. Naast de columns is het boekje rijk voorzien van foto's die ik in het veld maakte.

Verkoopprijs €15,- Leuk kado dus voor Sinterklaas of de Kerst :-)


 

Het ontwerpen van de cover is volop aan de gang. We vragen onze lezers om me te kiezen. Welk ontwerp moet het worden?

 

Super trots! Het is nu officieel. Mijn natuurcolumns worden door Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum uitgegeven in combinatie met mijn foto's. De columns schreef ik voor De Krant, een lokaal weekblad (Media Totaal Noord BV) in de kop van Drenthe en omliggende gebieden. Het boek zal medio november uitkomen en in de boekhandels liggen. Ik ben er erg blij mee.

 

Onlangs heeft uitgeverij Koninklijke van Gorcum het Nationaal Park Drentsche Aa jubileumboekje "Blaauwe Dreum' uitgegeven. Een schitterend boekje vol foto's en teksten, geschreven door leden van de Drentse Schrieverskring. Ik heb de foto's voor het boekje geleverd. Ik ben erg trots op het resultaat.

Het boekje is verkrijgbaar via de webshop van Van Gorcum: https://www.vangorcum.nl/product/100-483_Blaauwe-Dreum

Afgelopen periode diverse fotografielezingen gehouden voor verschillende organisaties. De thema's wisselen van algemene natuurfotografie tot reisfotografie. De lezingen gaan uit van mijn veldervaringen en mijn kijk op fotografie. Geen technische verhalen maar ik geef zo nu en dan wel een fototip.

Ik gaf onder andere lezingen voor fotoclubs, Vrouwen van Nu afdelingen, dorpsverenigingen, Musea en bibliotheken. Elke keer weer gezellige avonden en ik doe het met plezier. Heb je ook interesse? Stuur dan een bericht via de contactpagina.

 

Mooi initiatief van Stichting de Zijlen waar ik graag mijn medewerking aan verleende. Er wordt nu gebouwd aan een nieuwe locatie in Tolbert waarin enkele wanden worden voorzien van fotobehang. De foto's worden door een van hun cliënten gemaakt. Ik mocht haar (technisch) begeleiden bij het maken van de foto's. Binnenkort worden de foto's geselecteerd en op de wanden gemonteerd. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Lente fotoreportage in het Noorderland Magazine, april 2022

Enthousiaste reacties op mijn natuurfotolezing in Hotel onder de Linden. Het kon nog net voordat de horecasluiting werd ingesteld agv coronaregelgeving. Helaas moest de lezing naar de zaterdagmiddag worden verplaatst maar dat mocht de pret niet drukken. Hopelijk kunnen we binnenkort weer een avondlezing organiseren. Leuk artikel in De Krant over de lezing verschenen.

De Kampeerhal in Roden heeft vier foto's aangeschaft om de kantorenhal aan te kleden. Op de bijlagen staan twee van de vier uitgezochte foto's. Alle vier de foto's komen uit de regio Roden.

Er zijn weer enkele landschap fotowanden bij particulieren geplaatst. Beide slaapkamers zijn voorzien van een foto die ik maakt in het Drentsche Aa gebied. Van beide opdrachtgevers kreeg ik super enthousiaste reacties op het resultaat.

Onlangs is het boek van Egbert Meijers 'Tussen Grolloo en Austin' uitgebracht. Ik ben gevraagd om een foto voor het boek te maken van het Drentsche Aa gebied vanaf de Kymmelsberg. De foto is te zien op pagina 162 bij de tekst van Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen. Egbert signeerde het boek en schreef er een persoonlijk dankwoord bij